DomovPonudbaNovice
     
 


QUARTER  HORSE  RANCH NOVAK - konji so naši prijatelji in družabniki.

Naša kmetija se nahaja v idilični vasici  Kočevska Reka ,sredi  prostranih kočevskih gozdov. Smo mlada družina s tremi otroci , kateri se že sedaj najbolje počutijo v družbi  konjev.Najstarejši sin pa se že uspešno udeležuje tekem v western disciplini trail. Ukvarjamo se s konjerejo in govedorejo.  Imamo konje pasme quarter horse in pasmo posavec, za obe pasmi imamo svoje licencirane plemenske žrebce, ter čredo pasemskih kobil.Trenutno imamo na kmetiji 42 konjev obeh pasem.

Imamo hlev s 14 boksi 3x3m, sedlarnico, garderobo s  sanitarijami za jahače,skupna ležišča nad konjskim hlevom; zunanjo manežo 35x60m podlaga mivka, ter pokrito jahalnico 20x30m. Plemenskim kobilam in žrebetom pa so na voljo več kot 50 ha pašniki z vodnimi izviri, pozimi pa so v odprtem hlevu s stalnim  izhodom na pašnike.

Ker se ukvarjamo z western jahanjem, smo letos avgusta priredili  veliko mednarodno western prireditev , na kateri je bila prvič v Sloveniji predstavljena western disciplina TEAM PEANING, katera je požela največ navdušenja med zelo številčnimi obiskovalci - lepo se zahvaljujemo vsem  ki ste  se  udeležili omenjene prireditve  v tako velikem  številu, ter se že priporočamo  za prihodnje leto. To prireditev bomo oranizirali tradicionalno  vsako leto v drugi polovici avgusta  in se potrudili, da bo vsaka bolj zanimiva.Vabljeni !

Na naši kmetiji ste vedno dobrodošli - če bi radi jahali ali pa bi bili samo v družbi živali in se naužili našega čistega podeželskega zraka.

Še nekaj kontaktnih informacij :

tel:  051/ 359 -700 POLONA

e-mail : kmetija.novak@siol.net